Je bent ongetwijfeld goed op de hoogte van het aantal servers binnen je onderneming, hoeveel computers er staan, welke software er op draait, en hoeveel keer per week al je data op een reservekopie wordt weggeschreven. Maar ben je evengoed op de hoogte van de juridische kantjes?    

Helaas merken we dat de meeste ondernemingen zich niet al te bewust zijn van de geldende regelgeving rond privacy, dataverwerking, intellectuele eigendom bij (software)projecten, enzoverder. 

Ook een strategie of plan bij aanvallen (‘hacking’) ontbreekt in de meeste gevallen. En dat is jammer, want een dergelijk noodplan kan heel wat verloren omzet, zweet en tranen vermijden. Misschien denk je nu wel dat het allemaal wel zo’n vaart niet loopt. We stellen je graag voor aan ‘PwnedList‘, een initiatief in samenwerking met onze Belgische CERT.be (Computer Emergency Response Team). In de eerste twee uur dat hun project actief was, verzamelden ze maar liefst identiteitsgegevens van 30.000 verschillende accounts. Vandaag staat de teller op meer dan 14 miljoen. 

Jouw onderneming hoort niet thuis in dergelijke lijsten. Onze juristen wijzen je niet alleen op de juridische onvolkomenheden in je project of bedrijf, maar ook op de technische gebreken of gaten in je beveiliging. Hiervoor doen we ofwel beroep op de technische kennis van onze medewerkers, of kan – indien gewenst – een extern gespecialiseerd bureau worden aangesproken.  We leveren natuurlijk niet enkel security-audits.

Op jouw vraag gaan we ook na of je licenties voor software nog in orde zijn, intern e-mailverkeer correct word gearchiveerd en eventueel gecontroleerd, sociale media op de werkvloer behoorlijk wordt gebruikt, het intranet voldoende is afgeschermd en of je website – tenslotte je reputatie voor de online wereld – voldoet aan alle wettelijke vereisten. 

Je hoort het, er is werk aan de winkel. Wedden dat je aan iets anders dacht toen je de titel hierboven las? Nochtans zijn de juridische kneepjes rond ICT minstens zo belangrijk. En zeiden we al dat we je werknemers ook intern trainen?  De weg terugvinden in de wirwar van regels en wetgeving rond is lang niet vanzelfsprekend.

We helpen je graag vooruit, en behoeden je voor gevaarlijke situaties en kwetsbaarheden.  Graag vrij van kopzorgen? Samen maken we van je ICT-omgeving een succesverhaal. Overtuigd? Wacht dan niet langer, en kijk hoe we jou kunnen helpen.

 


Beveiligingsaudit? Vraag info bij Security-Taskfore. Veel bedrijven worden geconfronteerd met diefstal of fraude omdat hackers hun website, IT-infrastructuur of cloudservice kunnen hacken.